Biskota me Tershere

Përbërësit

  • 1 1/4 filxhan(a) gjalpë të zbutur
  • 3/4 filxhan(s) sheqer kaf
  • 1/2 filxhan(a) sheqer të grimcuar
  • 1 vezë
  • 1 lugë çaji vanilje
  • 1 1/2 filxhan(a) miell për të gjitha përdorimet
  • 1 lugë(a) çaji sodë buke
  • 1 lugë(a) çaji kanellë të bluar
  • 1/4 lugë çaji arrëmyshk i bluar
  • 3 filxhanë(a) tërshërë

Udhëzime gatimi
Ngroheni furrën në 375°F. Në një tas të madh, rrahim gjalpin dhe sheqernat derisa të bëhen kremoze. Shtoni vezën dhe vaniljen: trazojini mirë. Shtoni miell të kombinuar, sodë buke, kanellë, kripë dhe arrëmyshk; përzieni mirë. Shtoni tërshërë; përzieni mirë. Hidheni brumin me lugë të rrumbullakosura mbi fletët e biskotave të palyera. Piqni 8 deri në 9 minuta për një biskotë të bute ose 10 deri në 11 minuta për një biskotë të freskët..

Tiramisu

Përbërësit:

  • 6 të verdha të mëdha veze
  • 1 filxhan (200 g) sheqer, i ndarë
  • 3 ons (6 lugë gjelle) rum të errët, të ndarë
  • 1 1/2 filxhan (12 ons) djathë mascarpone, i ftohtë nga frigoriferi
  • 1 filxhan krem i trashë, i ftohtë nga frigoriferi
  • 1 gotë ujë të vluar
  • 1 lugë gjelle pluhur ekspres instant
  • 1 pako Savoiardi (7 ons).
  • Pluhur kakao pa sheqer për pluhurosjen e sipërme

Udhëzime gatimi:

Përzieni mbushjen kremoze. Rrihni mascarponen, kremin, sheqerin dhe vaniljen së bashku derisa të jenë të ngurtësuara.

Shtoni ekspresin dhe likerin (nëse përdorni) në një tas të cekët dhe zhytni biskotat savoiardi nga të dyja anët (mos i lini të zhyten – vetëm një zhytje e shpejtë!)

Maskarpone me shtresa. Lyejeni një shtresë të përzierjes së mascarpone/ krem pana sipër biskotave savoiardi.

Përsëriteni. Shtoni një shtresë tjetër të gishtave të zonja (të zhytura në kafe dhe liker) dhe një shtresë tjetër të përzierjes së djathit. Pluhuroni me pluhur kakao

Muesli Bars

Përbërësit:

  • 7 lugë gjalpë, plus më shumë për tiganin
  • 1 filxhan tërshërë të mbështjellë
  • 1 filxhan kokos të thatë pa sheqer
  • 1/3 filxhan embrion gruri
  • 1/4 filxhan fara susami pa kripë
  • 1/2 filxhan fara luledielli pa kripë
  • 1/2 filxhan fara kungulli të papërpunuara pa kripë
  • 1 filxhan boronica të thata pa sheqer
  • 1/4 filxhan fara liri
  • 1/2 filxhan mjaltë
  • 1/8 filxhan sheqer kaf të paketuar

Udhëzime gatimi:

Grumbulloni te gjithe përbërësit.

Lyeni me yndyrë dhe shtrojini një tavë pjekjeje katrore 9 inç me letër furre. Le menjane.

Në një tigan të madh mbi nxehtësinë e ulët ose mesatare, theksoni tërshërën e mbështjellë, kokosin e tharë (të tharë) të pa ëmbëlsuar, farat e grurit, farat e susamit, farat e lulediellit dhe farat e kungullit, duke i trazuar herë pas here, për 8 minuta ose derisa të marrin ngjyrë të artë. Kini kujdes që përzierja të mos digjet.

Transferoni në një tas metalik dhe lëreni mënjanë të ftohet.

Kur përzierja të jetë ftohur, përzieni boronicat e thata pa sheqer dhe farat e lirit.

Në një tenxhere të vogël mbi nxehtësinë mesatare, ziejini gjalpin, mjaltin dhe sheqerin kaf.

Përziejini vazhdimisht për 3 deri në 4 minuta ose derisa sheqeri të jetë tretur.

Lëreni të vlojë, më pas zvogëloni zjarrin dhe ziejini, pa e përzier, për 5 minuta.

Shtoni përzierjen e gjalpit të nxehtë tek përbërësit e thatë. I trazojmë mirë derisa të bashkohen.

Hidheni masën me lugë në tavën e përgatitur për pjekje.

Lëreni të ftohet dhe më pas priteni në 8 pjesë.

Pasta Kremoze me Kerpurdha :

Përbërësit:

  • 4 lugë gjelle. vaj ulliri ekstra i virgjer
  • 1lb. kërpudha të përziera të grira në copa sa kafshatë
  • Kripë
  • 2 qepe të mesme, të grira hollë
  • 1lb. spageti ose bucatini
  • 1 filxhan krem të rëndë
  • 1 filxhan majdanoz i grirë hollë
  • 2 lugë gjelle. gjalpë pa kripë, i prerë në copa
  • 1 oz. Parmixhan, i grirë imët (rreth ½ filxhan), plus më shumë për servirje
  • Piper i zi i sapo bluar

Udhëzime gatimi:

Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një furrë ose në një tenxhere tjetër të madhe mbi mesataren e lartë. Gatuani gjysmën e kërpudhave në një shtresë të vetme, të patrazuara, derisa skajet të marrin ngjyrë kafe dhe të fillojnë të skuqen, rreth 3 minuta. Hidhini kërpudhave dhe vazhdoni të gatuani, duke i hedhur herë pas here, derisa të gjitha anët të jenë kafe dhe të freskëta, rreth 5 minuta më shumë. Duke përdorur një lugë të prerë, transferoni kërpudhat në një pjatë. Përsëriteni me 2 lugë të mbetura, vaj dhe kërpudha dhe më shumë kripë.

Ulni nxehtësinë në mesatare-të ulët dhe ktheni të gjitha kërpudhat në tenxhere. Shtoni qepujt dhe ziejini, duke i përzier shpesh, derisa qepujt të jenë të tejdukshëm dhe të zbutur, rreth 2 minuta.

Ndërkohë gatuajmë makaronat në një tenxhere të madhe me ujë të vluar me kripë, duke i përzier herë pas here, derisa të jenë shumë al dente, rreth 2 minuta më pak se sa udhëzohet në paketë.

Kalojini makaronat në tenxhere me kërpudha dhe shtoni kremin dhe 1 filxhan lëng për gatimin e makaronave. Rritni nxehtësinë në mesatare, lëreni të ziejë dhe gatuajeni, duke i hedhur vazhdimisht, derisa makaronat të jenë al dente dhe lëngu të trashet pak, rreth 3 minuta.

Hiqeni tenxheren nga zjarri. Shtoni lëkurën dhe lëngun e limonit, majdanozin, gjalpin, ½ oz. Parmixhan, dhe shumë piper dhe hidhini për t’u kombinuar. Shijoni dhe rregulloni me më shumë kripë nëse është e nevojshme.